Proces produkcyjny

Jedynym sprawdzonym sposobem oraz gwarantującym najwyższą jakość towaru jest belowanie wysłodków wychodzących prosto z produkcji.
Dlaczego jest to tak ważne ?
Dlaczego nie można belować wysłodków kilka lub kilkanaście godzin po opuszczeniu zsypu ?
Odpowiedź jest bardzo prosta. Wysłodki podawane do prasy mają temperaturę ponad 50 st C, i właśnie w takiej temp proces zakiszania przechodzi najsprawniej i najbezpieczniej. Belowanie 1 szt. trwa niecałe 3 min, później balot jest odstawiany na utwardzony plac gdzie musi pozostać przez 2 tyg. Czas jest niezwykle ważnym czynnikiem, ponieważ już po kilku godzinach zaczyna się zakiszanie. Po upływie tego czasu belowanie wysłodków nie ma sensu ponieważ po sprasowaniu zachodzi proces powtórnego zakiszania. Jest to niebezpieczne dla zwierząt i taka pasza nie powinna być używana jako karma.
Dlatego wyeliminowaliśmy ten niezwykle niebezpieczny proces, skracając do minimum okres pomiędzy opuszczeniem dyfuzora przez wysłodki a ich sprasowaniem. Jest to możliwe tylko i wyłącznie poprzez pracę na terenie cukrowni, odbierając wysłodki bezpośrednio z linii produkcyjnej. Stosowanie tej technologii zapewnia produkt najwyższej jakości. Potwierdzają to kontrole właściwego dla rejonu produkcji , Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego. Nasza firma jest zarejestrowanym producentem paszowym. Nasze wysłodki w belach cechują się najwyższą jakością z dostępnych na rynku.

    1. Zasyp kosza prasy belującej
    Zasyp kosza
    Zasyp kosza bistar wysłodki buraczane
    Zasyp kosza bistar wysłodki buraczane
    1. Właściwe prasowanie wysłodków w komorze prasy i owijanie siatką
    Prasowanie wysłodków
    Prasowanie wysłodków
    1. Wysunięcie balota z komory prasy oraz szczelne owinięcie folią
    Wysunięcie sprasowanych wysłodków z maszyny pakującej
    Wysunięcie balota z komory prasy
    1. Wyładunek balota z prasy
    Wyładunek balota z prasy
    1. Transport na plac składowy
    Transport bel na plac
    Transport bel na plac